Homepage van Cyril Lansink

Direct naar inhoud

Menu
Home
Freelansink
Cyril Lansink
Contact
Cyril Lansink
cyril.lansink@hetnet.nl
Teksten
boekrecensies
de fiets
essays/artikelen
kindergedichten
taalkruimels
weblog
interviews

September


Crisis 2 (29/9)

Het schone toeval wil dat op Zwarte Maandag mijn citatenkalender de toepasselijke woorden aanhaalt van de Amerikaanse indianenleider Chief Seattle (1790-1866): Ga maar door met je eigen bed te bevuilen en vroeg of laat zul je stikken in je eigen afval.


Crisis (29/9)

Ergens achter in een la vond ik drie niet bij elkaar passende oude sokken. Van spaargeld echter geen spoor.


Het moderne leven (29/9)

Nadat ze op haar zesendertigste gebaard had, ging ze het moederschap te lijf alsof het een congres was dat ze moest organiseren. (uit een nog uit te komen boek over opvoeden)


Poëzie (23/9)

Rijdend door de lange laan waarvan de bomen al een nieuw jaargetijde aankondigen, zegt F., in een vlaag van dichterlijke inspiratie: ‘Het ruikt hier naar pissebedden en naar lieveheersbeestjes. En naar herfst...'


Milieuopvoeding (22/9)

Daar gaan we weer: F. dapper trappend op haar op de groei gekochte fiets en ik speurend naar mogelijk uit zijstraten opdoemend verkeersonheil. ‘Je mag wel trots zijn op je vader, ‘ zeg ik, nadat we het drukke kruispunt met succes achter ons hebben gelaten, ‘dat hij je elke dag CO2-neutraal naar school weet te brengen.'


Opvoedingstip (van Joke van Leeuwen) (18/9)

- Pappa, ik heb een fout gemaakt.
- Mooi, maak er nog maar een.


Samenvatting algemene beschouwingen (17/9)

De VVD spreekt van een PvdA-begroting. SP en Groenlinks vinden juist dat de PvdA onder het juk van het CDA is doorgegaan. Maar wat ze ook beweren: de koopkracht blijft gehandhaafd, ja gaat er zelfs een procent op vooruit, en daar gaat het in deze barre crisistijden toch om, niet waar?


Democratie in Nederland (12/9)

Alhier vindt de rechtse kerk zoals vertegenwoordigd in de Tweede Kamer het belangrijker dat een minister van Milieu verantwoording aflegt over een handtekening die ze twintig jaar geleden gezet zou hebben onder een pamflet waarin de persvrijheid van een links actieblad werd verdedigd dan dat de premier verantwoording aflegt over de beslissing om met een krankzinnige oorlog mee te gaan doen.
Ook in de politiek moet je je prioriteiten kiezen.


Democratie in de VS (12/9)

Wie het best halve en hele leugens over de andere kandidaat kan verspreiden en hem met vuile insinuerende tv-spotjes weet te beschadigen zal winnen. McCain dus. Het nadeel van Obama is dat hij te beschaafd is voor het land en het volk dat hij wil leiden.


Ultrakort verhaal (12/9)

Een uur lang liepen ze - zwijgend elkaars verlangen peilend - door het bos. Ten slotte doorbrak hij de stilte. 'Ik houd van bomen,' zei hij.