Homepage van Cyril Lansink

Direct naar inhoud

Menu
Home
Freelansink
Cyril Lansink
Contact
Cyril Lansink
cyril.lansink@hetnet.nl
Teksten
boekrecensies
de fiets
essays/artikelen
kindergedichten
taalkruimels
weblog
interviews

Oktober 2009


En dan nog het weer (28/10)

Een blik op teletekst: alweer een aanslag, nu met 80 doden op een markt in Peshawar (Pakistan). Voornamelijk vrouwen. Soms kan het nieuws me zo somber stemmen dat ik niet weet hoe snel ik naar pagina 703 moet gaan: De zon schijnt flink... het blijft overal droog en met 14 graden is het vrij zacht voor eind oktober. Het weer blijft stoïcijns mooi in deze dagen van vreselijke terreuraanslagen.


Het wonder van de Giro (26/10)

Pedro Horillo van de Raboploeg viel op 16 mei van dit jaar in een ravijn tijdens een etappe in de Ronde van Italië. Hij overleefde, maar kan het niet navertellen: alles van zijn val is uit zijn geheugen gewist. Nu fietst hij weer, al is het nog niet meer dan 3 a 4 uur per dag! Een gesprekje met hem op: http://player.nos.nl/index.php/media/play/tcmid/tcm:5-583718/category/sport/ Kijk en huiver.


Overstag gegaan (26/10)

Laura Dekker die zo graag op 14-jarige leeftijd een zeiltocht om de wereld wilde maken, heeft haar reis dan toch uitgesteld, ongeacht de uitspraak van de rechter.


Verjaardagsfeest (22/10)

Volgens de zeventiende-eeuwse aartsbisschop James Ussher heeft God de wereld geschapen op 22 oktober 4004 voor Christus, op een zaterdagavond (er was zeker niets leuks op tv!). Hij had dat uitgerekend aan de hand van de generaties die in de Bijbel worden opgesomd.
Creationisten vinden in de creatieve aartsbisschop hun leidsman. Toen er bewijzen (dinosaurusbotten) kwamen dat de aarde veel ouder moest zijn bedachten de creationisten een prachtige oplossing: die ‘bewijzen' waren door God in de grond gestopt om hun geloof op de proef te stellen. Standvastig als ze waren wisten de creationisten deze beproeving te doorstaan. En daarom mochten ze vandaag - op uitnodiging van God - allemaal op de 6013de verjaardag van de aarde komen.


De beschaving schrijdt voort (21/10)

Een bericht op teletekst. 'Voor het eerst heeft een bedrijf een boete gekregen voor het vervoeren van vee op een dieronvriendelijke manier. De VWA had een Gelders bedrijf al twee keer gewaarschuwd en onlangs ging het weer in de fout. Bij een controle bleken runderen verwondingen te hebben omdat ze in een veel te kleine ruimte zaten. De boete bedraagt 5000 euro, De VWA kan sinds dit jaar dergelijke boetes geven.'
Voor het eerst... Sinds dit jaar...


Onderwijs (20/10)

Vroeger moesten de leerlingen iets kennen, nu moeten ze iets scannen.