Homepage van Cyril Lansink

Direct naar inhoud

Menu
Home
Freelansink
Cyril Lansink
Contact
Cyril Lansink
cyril.lansink@hetnet.nl
Teksten
boekrecensies
de fiets
essays/artikelen
kindergedichten
taalkruimels
weblog
interviews

Oktober


Steun uit (on)verwachte hoek (30/10)

‘Al Qaeda zal McCain moeten steunen bij de komende verkiezingen,' zo is te lezen op een aan de terreurgroep gelieerde islamitische website. Verrassend? Volgens Amerikaanse veiligheidsspecialisten niet. Joseph Nye, voormalig voorzitter van de National Intelligence Council, suggereerde zelfs dat Al Qaeda wellicht zou proberen met terreuraanvallen de Republikein een steuntje in de rug te geven. ‘From their perspective, a continuation of Bush policies is best for recruiting,' zei hij. (bron: de New York Times)
In de politiek ontpopt de grootste vijand zich soms als je beste vriend.


Aan favorieten toevoegen (27/10)

Ik mag 's ochtends graag een bordje havermoutpap eten. Vooral als de dagen guur en nat worden. Tot mijn genoegen blijkt er een site te zijn die mijn liefde voor dit onderschatte basisvoedsel hartstochtelijk ondersteunt: http://www.havermout.nl/, een rustpunt op de krankzinnige digitale snelweg. Ik citeer:

De winnaars van de HO Havermout receptenwedstrijd zijn bekend. Het was een moeilijke keuze want we hebben ontzettend veel leuke en lekkere recepten ontvangen.
Maar uiteindelijk is onze keuze op de vier onderstaande recepten gevallen. De winnaars hebben de blenders inmiddels in huis en zijn waarschijnlijk al nieuwe recepten aan het uit proberen.
De winnende gerechten zijn in de tussentijd door een professionele fotograaf gefotografeerd zodat iedereen kan zien hoe de gerechten eruitzien. Zelf maken? Dat kan want de recepten staan nu on line.
Appelkwak, ingezonden door Heleen de Bie.
Fruitige havermoutkoekjes, ingezonden door Jacomien van der Woerd.
Apple Crumble taart, ingezonden door Jolanda Giallouris.
Zoete kruidige cake zonder suiker, ingezonden door Annelies Sinke.


Campagne (21/10)

Het onderbreken van zijn campagne om zijn zieke oma te bezoeken: wat een geniale campagnezet van Obama. (McCain heeft allang geen oma meer, laat staan een zieke!)


Braak! (20/10)

Maagdarmkanaalalarm...


Zwartkijker (20/10)

Als Obama nu nog verliest dan omdat het sluimerende racisme in de Amerikaanse samenleving toch een grotere factor van betekenis zal blijken te zijn dan in de peilingen tot uiting komt.


John the Woodcutter (17/10)

Met Joe the Plumber (Jan de Loodgieter) hoopt McCain het lek in zijn verkiezingscampagne boven te krijgen. En als dat niet lukt dan roept hij John the Woodcutter (Hans de Houthakker) erbij om er samen het bijltje bij neer te gooien.


Positief nieuws (15/10)

Klimaatcrisis, voedselcrisis, Irak, Afghanistan, Darfur,onveilige spaartegoeden, alles wat met Bush te maken heeft... je zou bijna vergeten dat er ook nog positief nieuws is. Gelukkig is dominee Gremdaat er om ons daaraan te helpen herinneren: http://www.vk.tv/opinie/article1070858.ece/Dominee_Gremdaat_positief_nieuws


De ander (7/10)

De laastste zinnen van Valentino Achak Deng uit het boek Wat is de Wat?: 'Wat zijn we gezegend dat we elkaar hebben! Ik leef en jij leeft, dus we moeten de lucht met onze woorden vullen. Ik zal deze dag vullen, en de dag van morgen en alle dagen totdat God me toch zich roept. Ik zal verhalen vertellen aan mensen die willen luisteren en aan mensen die niet willen luisteren, aan mensen die naar me toe komen en aan degenen die hard weglopen. En al die tijd zal ik weten dat jij er bent. Hoe zou ik kunnen doen alsof jij niet bestaat? Dat is haast even onmogelijk als het voor jou zou zijn om te doen alsof ik niet besta.'


Boek (7/10)

Ik las Wat is de Wat? van Dave Eggers, de autobiografie van Valentino Achak Deng, het relaas van een Soedanese jongen die als kind moet vluchten voor de burgeroorlog en meer dan tien jaar in een vluchtelingenkamp in Kenia doorbrengt alvorens in de Verenigde Staten als een van de vele Lost Boys te worden opgenomen. Gruwelijk, indrukwekkend en getuigend van een ongekende vitaliteit-tegen-de-klippen-op. Wat een leven, wat een boek... Lees het en je zult je schamen dat er hier te lande zoveel woorden vuil gemaakt worden aan koopkrachthandhaving, kinderopvangfinanciering en fileproblematiek. (Te leven in een land waar aan dat soort zaken zoveel woorden vuil gemaakt kunnen worden: wat een voorrecht!)
Zie ook http://www.valentinoachakdeng.com/


Oplossing! (3/10)

Het verkeer rond Nijmegen heeft donderdagmorgen uren vastgestaan vanwege een 42-jarige asielzoeker uit Iran, die zich op 15 meter hoogte op de boog van de Waalbrug had verschanst en dreigde van de brug te springen (de Volkskrant vandaag)
Dit bericht lijkt me een mooie aanleiding voor Rita Verdonk om weer eens wat van zich te laten horen. Ze kan haar twee beleidspunten nu prachtig met elkaar combineren: willen we de files in dit land oplossen dan moeten eerst die asielzoekers het land uit.