Homepage van Cyril Lansink

Direct naar inhoud

Menu
Home
Freelansink
Cyril Lansink
Contact
Cyril Lansink
cyril.lansink@hetnet.nl
Teksten
boekrecensies
de fiets
essays/artikelen
kindergedichten
taalkruimels
weblog
interviews

November

Het sneeuwt! (22/11)

November2008 055 (600 x 450)


Nostalgie (19/11)

Ooit was ik een veelbelovende hardloper. In een Coopertest (12 minuten) legde ik meer dan 3600 meter af. Mijn tweede vijf kilometer op de baan ging in 16 minuut en 19 seconden. (Bijna 25 jaar na dato weet ik het nog precies.) Ik trainde 6 keer per week.
Verder dan die tweede vijf kilometer ben ik nooit gekomen. Hardnekkige blessures noopten me te stoppen met wat een verslaving geworden was. Mijn pezen en gewrichten konden de weelde van de snelheid niet aan.
Afgelopen zondag keek ik met enige jaloezie naar de duizenden hardlopers die meededen aan de Zevenheuvelenloop. (Zal ik niet proberen toch weer eens de stoute loopschoenen aan te trekken?) De volgende dag ging ik naar de site en speurde wat in de uitslagenlijst naar bekende namen (Thom de Graaf, de burgemeester van Nijmegen, bijvoorbeeld). Er is ook een categorie ‘all time best'. En verdomd, ik sta erin. Op plaats 2273 met een tijd van 53 minuten rond, gelopen in 1985, de eerste en (noodgedwongen) enige keer dat ik heb meegedaan. Gezien het feit dat er dit jaar alleen al meer dan 25 duizend mensen die 15 kilometer zo snel mogelijk hebben proberen af te leggen, meld ik deze cijfers met enige trots.


Paardenvoer (17/11)

We zullen er tot en met 6 december aan moeten geloven. Wortelstamppot, wortelsoep (of gewoon wortel door de soep), wortelsalade, wortel in de spaghettisaus, gekookte wortels met of zonder peterselie, worteltaart... En dat allemaal vanwege dat paard van Sinterklaas.
Toch maar eens uitproberen of hij ook roggebrood lust.


Bos boos (15/11)

Vogelaar, wijk voor Eberhard!


Yes! (12/11)

Op de vraag ‘Bent u blij dat Obama de nieuwe president van de VS is geworden?' schudde de jager (uit Alaska) van nee, en knikte de neger (uit Harlem) van ja.


Crossen door de bossen (8/11)

Het begint eindelijk weer te lopen met fietsen.


Geschiedenis (5/11)

Het is me nog maar zelden overkomen maar vanmorgen rond zes uur, luisterend naar de overwinningsspeech van Barack Obama, had ik het gevoel dat ik echt, al was het dan fysiek op grote afstand, bij een grote historische gebeurtenis aanwezig was.
Wat me het meest zal blijven: het totale gebrek van triomfalisme bij de man. Zijn triomf wordt er alleen maar indrukwekkender door.