Homepage van Cyril Lansink

Direct naar inhoud

Menu
Home
Freelansink
Cyril Lansink
Contact
Cyril Lansink
cyril.lansink@hetnet.nl
Teksten
boekrecensies
de fiets
essays/artikelen
kindergedichten
taalkruimels
weblog
interviews

November


Hiliversum draait door (14/11)

De inteelt van BN'ers die elkaar veren in de kont steken - zie daar de Nederlandse televisie. Matthijs van Nieuwkerk fungeert daarbij als de iedereen omarmende moederkloek.


Kamervragen (14/11)

Bij de intocht van Sinterklaas kon je duidelijk zien dat er ook een stroom allochtonen, door niets of niemand tegengehouden, ons land binnenkwam. Het gerucht gaat dat zij zich 's nachts vooral in en rond eensgezinswoningen ophouden. De PVV bereidt Kamervragen voor. Ondertussen verdenkt Wilders de goedheiligman ervan dat hij zich heeft bekeerd tot de linkse kerk.


Plaatsvervangers (12/11)

Omdat er hier ten huize iemand woont die ook tot de risicogroep behoort maar zelf geen vaccin toegediend mag krijgen (hij is te jong), krijgt de rest van het gezin volgende week een oproep om een prik te gaan halen. Die Mexicaanse griep wordt steeds enger.


Onvoorstelbaar (9/11)

Op het gemeentelijk verkiezingsbord aan de Dorpsstraat in het Zuid-Hollandse Moerkapelle ontbreekt het affiche van Trots op Nederland. Lijmresten laten zien waar het gehangen heeft. Oprichter en stemmenkanon van de partij, Rita Verdonk, reageert met afgrijzen: 'Onvoorstelbaar.'
Wat is er gebeurd met ons land dat dit soort dingen zomaar kunnen gebeuren?


Treurbuis (6/11)

Het omroepbestel is verrijkt met WNL en PowNed, respectievelijk gelieerd aan het schreeuw- en scheldvolk van de Telegraaf en dat van de website GeenStijl. En het niveau van de televisie is toch al zo hoog!


Krantenkop (5/11)

Tilburg op stelten na vertrek burgemeester Vreeman


IJdele hoop (4/11)

Vanwege de economische crisis zal Sinterklaas dit jaar pas een week voor zijn verjaardag in Nederland arriveren.


Teken aan de wand (2/11)

Dat Balkenende, die in Nederland bij herhaling als regeringsleider door de mand valt, een kans maakt om president van Europa te worden, geeft alleen maar aan hoe weinig serieus de betrokkenen de hele idee van een politiek verenigd Europa nemen.


Het blijft wennen (2/11)

F.C. Twente voert al weken de ranglijst aan van de Nederlandse voetbalcompetitie. En elke week mogen we weer in alle voetbalverslagen in de kranten iets lezen als: Twente staat nog steeds bovenaan. Alsof al die verslaggevers eigenlijk niet kunnen wachten tot de zogenaamde orde is hersteld en Ajax of PSV weer 'gewoon' de koploper is. Stelletje verbeeldingsloze napraters!