Homepage van Cyril Lansink

Direct naar inhoud

Menu
Home
Freelansink
Cyril Lansink
Contact
Cyril Lansink
cyril.lansink@hetnet.nl
Teksten
boekrecensies
de fiets
essays/artikelen
kindergedichten
taalkruimels
weblog
interviews

Mei 2011


The day after (16-5)

De kater. En over negen maanden geen klein geboortegolfje in Enschede en omstreken.


Clubliefde (17-5)

Twee dagen na de verloren kampioenswedstrijd is er al sprake van een overgang van Theo Janssen van Twente naar Ajax. Kon dat niet even wachten? Kan er niet iets meer rekening gehouden met al die supporters - nog niet bekomen van de teleurstelling - die abusievelijk denken dat Janssen bij hun club hoort?


Zorg (18-5)

Na een dag zorgen voor I. - van acht uur 's morgens tot zes uur 's avonds - lees ik in de krant dat ouders gemiddeld meer tijd besteden aan de zorg voor kinderen dan vroeger. Moeders maar liefst bijna veertien uur en vaders ruim zes uur per week. Per week?! Nog geen uur per dag?! Naar mijn bescheiden mening was ik alleen vandaag al een uur of acht met het ventje in de weer. Misschien zou de krant wat meer zorg kunnen besteden aan hoe je cijfers uit dit soort onderzoeken moet interpreteren. Zo snap ik er in ieder geval niets van.


Het woord bij de daad voegen (18-5)

Dominique Strauss-Kah... mermeisje


Sloterdijk (18-5)

Tussen al zijn moeilijke zinnen die bol staan van de neologismen de pareltjes: 'In een wereld waarin het gros meedoet aan het collectieve zelfbedrog zijn de circusmensen de enigen die niet sjoemelen - wie op het hoge koord loopt, kan geen moment doen alsof.'


Snoeien (19-5)

De tuinman groeit het werk boven het hoofd.


Schrale troost (20-5)

Onze nationale hoeder van de vrijheid van meningsuiting heeft weer van zich doen spreken. Volgens hem heeft de PvdA ons mooie vaderland vol laten stromen met 'islamitisch stemvee'. Gelukkig is de PVV wel tegen onverdoofd slachten, anders was het helemaal schrijnend voor de mensen waar hij op doelt.


Uit (on)verdachte hoek (21-5)

'De VVD is een conservatieve biefstuk met liberaal sausje: 90 procent van de VVD-kiezers wil simpelweg minder belastingen en meer veiligheid. Hun liberalisme beperkt zich tot de vrijheid voor Nederlanders om te verdienen en te consumeren.' Is hier een of andere linkse rakker zijn gal aan het spuien? Nee, het werd gezegd door Joris Voorhoeve, oud-minister, oud-voorzitter en oud-partijleider van de VVD.
Ondertussen lacht Rutte gewoon hard door. Hahahaha.