Homepage van Cyril Lansink

Direct naar inhoud

Menu
Home
Freelansink
Cyril Lansink
Contact
Cyril Lansink
cyril.lansink@hetnet.nl
Teksten
boekrecensies
de fiets
essays/artikelen
kindergedichten
taalkruimels
weblog
interviews

Januari


Milieubeleid (27/1)

Om de bosweg aan te leggen, moest het grootste deel van het bos weg.


Geloof, hoop en liefde (20/1)

Zou Jezus dan toch op aarde zijn teruggekeerd? (Een gedachte die in me opkwam bij de inauguratie van Obama.)


Een politieke brekebeen (17/1)

Dat minister van Defensie Middelkoop nog steeds op zijn post zit, mag op zijn zachtst gezegd opmerkelijk heten. Zou er niet iemand - een dominee bijvoorbeeld - hem op kunnen bellen om hem te vertellen dat hij er beter mee op kan houden?
http://www.vk.tv/opinie/article1121159.ece/Dominee_Gremdaat_van_Middelkoop


Bijbelse inspiratie? (12/1)

Je zou verwachten dat Israël zich wel iets gelegen zou laten liggen aan de oudtestamentische regel ‘oog om oog tand om tand'. Maar de weg van de vergeldende rechtvaardigheid is allang verlaten: honderd ogen om een oog, honderd tanden om een tand.


Een wanhopige jongen van twaalf (8/1)

'Ik ga vreemd, maar ik kan niet een van de twee dumpen. Het lukt me gewoon niet, ik vind ze allebei even lief. Mijn twee vriendinnetjes zijn allebei 10 jaar oud. Het lukt me dus niet om het met een van de twee uit te maken. Wat moet ik doen?' (in een brief op de achterpagina van de VPRO-gids)


Ouderenoverlast (6/1)

Uit de Volkskrant:
Dit jaar hebben rond Nieuwjaar de ouderen de hulporganisaties net zo veel overuren bezorgd als de 14- en 15-jarigen. Burgemeester Don Bijl van Wijdemeren, waaronder de Ankeveense en Loosdrechtse plassen vallen, sprak deze week van ‘domme, dwaze ouderen' die zich niets van waarschuwingen en borden met ‘onbetrouwbaar ijs' aantrekken.
‘Je kunt alles doen. Maar ze gaan toch. Met duizenden tegelijkertijd. Zestigers, zeventigers, ze hunkeren zo om te kunnen schaatsen dat ze onverantwoorde risico's nemen.' In Ankeveen en Loosdrecht zijn deze week al tientallen mensen door het ijs gezakt. Zelfs traumahelikopters moesten worden ingezet om onderkoelde mensen naar het ziekenhuis te brengen. ‘Ik ga niet pleiten voor allerlei wettelijke regels, maar de maatschappelijke kosten zijn hoog.'