Homepage van Cyril Lansink

Direct naar inhoud

Menu
Home
Freelansink
Cyril Lansink
Contact
Cyril Lansink
cyril.lansink@hetnet.nl
Teksten
boekrecensies
de fiets
essays/artikelen
kindergedichten
taalkruimels
weblog
interviews

April


Symboolpolitiek (26/4)

Er waren vijf, ja 5, ministers aanwezig bij een debat in de Tweede Kamer over de vraag of er ook een verbod moest komen van boerka's in de gezondheidszorg. Terwijl artsenorganisaties en de inspectie geen enkel probleem hebben geconstateerd als het om gezichtsbedekkende kleding gaat, laat minister Klink ‘verkennen hoe het in de zorgsector is gesteld'.
De boerka: een symbool van vrouwenonderdrukking? Vast. Maar meer nog is de boerka een symbool geworden van de beschamende staat van de Nederlandse politiek.


Webleeg (24/4)

Drie weken niets toegevoegd aan mijn weblog. Veel werk, inspiratieloos, ziekte, acht dagen weggeweest (Spanje) - redenen genoeg. Maar fraai is het niet. Ik neem me voor om mijn trouwe lezers - hoeveel zijn dat er eigenlijk? - niet langer teleur te stellen.


Trots op Twente (3/4)

Joost Posthuma, Tukkerse tongval en afkomstig uit Hengelo, heeft na een geweldige tijdrit - hij reed 49,94 kilometer per uur gemiddeld over 13,7 kilometer - de Driedaagse van de Panne gewonnen.


Nieuwsmoe (1/4)

In Zimbabwe knoeit Mugabe met de verkiezingsuitslagen zodat hij toch aan de macht kan blijven. Israël toont een gebaar van goede wil aan de Palestijnen omwille van het vredesproces. Balkenende is ergens trots op of betreurt iets. PSV wordt kampioen. En het weer blijft wisselvallig. De krant als een oude grammofoonplaat die in een groef blijft steken.