Homepage van Cyril Lansink

Direct naar inhoud

Menu
Home
Freelansink
Cyril Lansink
Contact
Cyril Lansink
cyril.lansink@hetnet.nl
Teksten
boekrecensies
de fiets
essays/artikelen
kindergedichten
taalkruimels
weblog
interviews

Voornaam: Cyril

Ik ben genoemd naar Cyrillus van Alexandrië, een kerkvader die leefde in de vierde eeuw. Hij bestreed het arianisme en had het ook aan de stok met Nestorius, de patriarch van Constantinopel. Grootste twistpunt was het juiste begrip van de Drie-eenheid. Het is niet aan mij om zo lang na dato hun discussie te beslechten.

Portret2 003 (450 x 600) (148 x 198)Achternaam: Lansink

Veel Twentser kan het niet. Lansinkweg, Hotel 't Lansink, Mavo 't Lansink, tuindorp 't Lansink - in Hengelo (Hengeloooo, zoals de Tukkers zeggen), de plaats waar ik ben opgegroeid, is of was het allemaal te vinden.

Met het achtervoegsel -ink verkeer ik in het goede gezelschap van de Twentse wielrenner Bram Tankink (net als ik geboren in Haaksbergen) en van de Twentse topspits Vennegoor of Hesselink, die nu in Schotland doelpunten maakt voor Celtic. Is het niet Vennegoor dan wel Hesselink. (Helaas is Robert Gesink, het jonge klimtalent van de Rabowielerploeg, een Achterhoeker.)

Geboortedatum: 2 juli 1963

2 juli is de middelste dag van het jaar, tenzij het een schrikkeljaar is - 182 dagen ervoor en 182 dagen erna. Op die dag zag ik rond het middaguur (om half 1 om precies te zijn) het levenslicht: het midden van het midden dus. Of dit al een indicatie was dat ik later zo'n evenwichtig persoon zou worden, laat ik in het midden.

1963 was het jaar van de barre elfstedentocht die Reinier Paping won. Die winter was het stervenskoud. Het heeft mijn groei tot een achtponds baby niet in de weg gestaan.

In het najaar van hetzelfde jaar, ik was nog geen vijf maanden oud, werd John F Kennedy vermoord. Ik weet nog goed waar ik was toen het nieuws bekend werd gemaakt...

Titel: Dr.

In een vorig leven (eind '97) promoveerde ik op een studie naar het wijsgerig-ethische denken van de Deense filosoof S. Kierkegaard (1813-1855). Inspirator én kwelgeest, geniaal schrijver én melancholisch ironicus: mijn 'gevecht' met hem leverde zowaar een zeer leesbaar (en nog steeds leverbaar) boek op. Ga dus snel naar de site van uitgeverij Damon (www.damon.nl) en bestel Vrijheid en Ironie; Kierkegaards ethiek van de zelfwording.

Passie: Wielrennen

Een racefiets, goede benen en een rustige weg die leidt naar de top van een berg: meer is niet nodig voor ultiem geluk.